Meny
Europa / Frankrike / Reseberättelser / Reseinspiration / Resor

Paris 2017 – en reseberättelse

Från en ändå relativt skön fåtölj på flygplatsen är det så dags att summera några dagar i Paris. Och hur görs det bättre än med en bild på stadens stolthet och signum – Eiffeltornet.

Att se på eller från Eiffeltornet

Eiffeltornet

Att jag har våndats för om jag skulle göra ett försök att ta mig upp i detta torn är ingen överdrift. Och nu blev det så att det enda foto ni får se är fotot PÅ Eiffeltornet. Inte fotot FRÅN Eiffeltornet. Jag borde kanske ha insett det redan när jag mådde lite dåligt av att sitta på andra våningen i dubbeldäckaren som tog oss dit. Men envis som jag är stod jag ändå länge och väl under tornet och betraktade trapporna och funderade på om jag skulle ge det en chans.

Men med tanke på att bara åsynen fick det att tåras i ögonen. Att det kändes väldigt ovärdigt att behöva vända och gå ner där alla andra går upp. Så bestämde jag mig till slut för att låta det vara. Och när allt kommer omkring så har jag i efterhand analyserat och kommit fram till följande. Att jag nog snarare är en person som vill titta på sevärdheterna än i eller inifrån. Och vi tittade på mer.

Vadring längs med Seine

Vi vandrade längs Seine och njöt, fotograferade broar och söta oaser för avkoppling. Bland annat restaurangen nedan, helt uppbyggd av pallar. Ingen dum idé.

Paris Seine
Paris

Hop on hop off och mysiga gränder

Triumfbågen

Från vår hop on hop off-bus beskådade vi sedan alla de där sevärdheterna som ska ses när man är i Paris, som Triumfbågen.

Men mysigast av allt var nog våra promenader långt ifrån alla de där sevärdheterna. De där gångerna vi vek av på en bakgata och hittade små pärlor. Hade jag haft mer tid är det detta jag hade gjort mer av. Promenerat, stannat till, tagit något att dricka, insupit omgivningen, lyssnat på det underbara språket och reflekterat över vardagen i Paris. Jag älskar att bara spana in de förbipasserande eller de vid bordet bredvid och försöka gissa vem de är, vad de gör och varför de är på just samma plats som mig just då.

Paris

Sista kvällen i Paris tog vi med oss hämtmat och hejjade på Robin Bengtsson via svtplay. Alla promenader de senaste dagarna och alla intryck gav sig till känna och innan låt nummer fem var klar hade jag gett upp hoppet om att lyckas hålla mig vaken hela tävlingen. Men nu klarade ju sig Robin bra ändå tack och lov.

Span på plan på Charles de Gaulle

Idag har vi spenderat stora delar av dagen på Charles de Gaulle. Och nej, ingen annan hade väl gjort det. De allra flesta hade säkert sugit ut de sista timmarna av Paris i någon park med picknick medan vi gladeligen istället vistas på en av Europas största flygplatser och flightspottar. Jag har nog till och med tappat räkningen på alla Airbus 380 jag sett idag och det är inte fy skam.

CDG

Nu ska jag köpa med mig en present hem till Lilleman, till det stora hjärtat har jag presenten redan inhandlad och sen dröjer det en liten stund till innan vi boardar och beger oss hemåt kalla Sverige.


Läs också:

Drömmen om Paris – historien om hur Paris varit ett drömresemål sedan barnsben.


Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply