En månad med Tjej of the day

Tjej of the day

31 Instagram stories. 31 tjejer. Det har gått en månad med tjej of the day. En månad av tolv. Och redan nu blir jag tårögd när jag tittar igenom höjdpunkten under min Instagramprofil.

Det är salig blandning av tjejer. Kända för mig, kända för de flesta. Okända för de flesta men kända för i en viss genre. Mina närmaste vänner eller personer jag aldrig träffat. Men alla med en röd tråd. Alla har de inspirerat på ett eller annat sätt. Alla har de inspirerat och peppat. Med vardagsrealism eller med stordåd, med glädje eller sorg, med styrka eller svaghet. Fyra av de 31 kan ni se här nedan.

Syftet

Tjej of the day har ett enda syfte. Syftet att lyfta andra tjejer. I det syftet ingår inte att jag inte vill lyfta andra killar. Det gör jag också mer än gärna. Men jag vill belysa att vi tjejer ofta är ganska duktiga på att se varandra som hot snarare än förebilder. Att dissa och misstro snarare än att peppa.

Jag vill inte generalisera. Det finns såklart undantag. Men jag vet också att jag har rätt. Nu är det dags att vi ändrar på det.

Vem är din tjej of the day?

Det är dags att vi unnar varandra framgång och peppas av det. Det är dags att vi lyfter varandras framgångar och blir inspirerade istället för att vi känner oss utmanade eller kanske sämre (gud förbjude).

Så varje dag i ett år lyfter jag en tjej, känd eller okänd, för mig eller för allmänheten på min Instagram story. Och alla samlas de i en av mina höjdpunkter. Bara att klicka och frossa i underbara härliga förebilder. Eller kanske ännu hellre utse din egen tjej of the day. Den som inspirerat dig på ett eller annat sätt. Glöm inte att tagga #tjejoftheday så att vi samlar alla härliga inspiratörer på ett och samma ställe.

Tjej of the day

Vill du läsa mer om mina tankar bakom Tjej of the day så har jag skrivit ett par inlägg om historien bakom dessa hittar du här och här.


Och så till sist, en liten uppmaning att följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Längst upp på sidan bredvid ikonerna för sociala medier finns också en liten ikon i form av en länk. Klicka gärna på den så kan du prenumerera på uppdateringar varje gång jag gör ett nytt inlägg. Tack för att du läser mina tankar.

Lämna ett svar