Tjej of the day goes stories

Tjej of the day

För ett drygt år sedan påbörjade jag projektet Tjej of the day som blev mig övermäktigt. Och just därför har det legat och skavt i mig. I samband med Internationella kvinnodagen var det två kommentarer i flödet som fick mig att reagera och agera. Min gamla chef som skrev så klokt att det är årets alla andra dagar som är de viktiga. Och Mia Parnevik som lyfte det faktum att vi kvinnor ganska ofta är dåliga på att hylla varandra och ser varandra som hot.

Jag la ihop ett och ett och skapade Tjej of the day där jag varje dag i 364 dagar skulle hylla en kvinna, känd eller okänd, som jag själv kände eller inte kände, i ett inlägg på bloggen. Det blev mig övermäktigt efter ett tag när livet och vardagen gjorde sig påmint. Och i december reflekterade jag över det i detta inlägg med inspiration av Grounded och Femme de la femme som lyfte frågan systerskap.

Systerskap

I helgen har mitt flöde fyllts av bilder Friendcations staycation på The Winery hotell i Stockholm. Friendcation är en grupp grundad och ledd av Joanna Swica och Louise Johannesson. En grupp av kvinnor för kvinnor som tillsammans hittills gjort allt ifrån resor till Krakow och Toscana till vinteräventyr någonstans runt polcirkeln. Är du nyfiken så letar du upp Friendcation (SE) på Facebook och joinar.

Tjej of the day goes Stories

Och där under helgens alla uppdateringar slog det mig. Tjej of the day är inte alls dött. Det har bara vilat lite i väntan på rätt tid och rätt forum. Och det är inte här på bloggen det hör hemma utan i ett helt annat forum. På Instagram stories.

Så från och med idag och 364 dagar framöver kommer en tjej att hyllas lite alldeles särskilt på Lite mera rosas Instagram stories. Och jag börjar med en riktig förebild. The one and only Isabel Boltenstern som igår skrev ett av sina sånadär ”Håll käften så bra-inlägg”. Har du inte läst det så gör det nu. Och missa inte heller uppföljningen på inlägget idag.

Och ingen skulle bli gladare än jag om du följer med på hyllningsresan. Kanske vill du hylla någon egen Tjej of the day. Glöm inte att använda hashtaggen #tjejoftheday så att vi kan hitta den och tagga gärna @litemerarosa i ditt inlägg.

Kom igen – nu kör vi 364 dagar hyllning.

Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

Lämna ett svar