Lucka 6 – Lite mera rosas julkalender

2018-10-20 11.27.29-1.jpg

Medan mitt stora hjärta fortfarande huserade på dagis i stan bara ett stenkast från mitt arbete hade jag, den ibland lite dåliga, vanan att kila inom fiket på vägen till jobbet för att fiska med mig en gokaffe. Det var inte alltid det bästa för plånboken det ska erkännas.

Men det som var riktigt bra var de morgnar, framför allt fredagar, då jag istället för att hämta med mig en kopp på vägen, slog mig ner med en kaffe och kanske en yoghurt eller möjligen en scone och reflekterade. När jag tog med mig kalendern och mina anteckningsböcker. Stämde av veckan som gått och veckan som komma skulle.

En stund senare kom jag så in på kontoret i ett lugnt och stilla tempo med stenkoll på det mesta. Så mycket de där stunderna gjorde. Troligen för både mig, mina närmaste och mina kollegor.

Imorgon är det fredag? Själv lämnar jag barn på skola och dagis och har ett möte 8:30 att försöka hinna till. Men kanske kan du klämma in en bra start på fredagen i din kalender? Då rekommenderar jag varmt en sån där reflektionsstund på närmsta fik eller ett liknande upplägg som passar för just dig.


Läs också
De redan öppnade luckorna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.