Lucka 2 – Lite mera rosas julkalender

Skratt
Dagens gapskratt kommer från Turkiet 2012 och jag och min Fia.

Ett gott skratt förlänger livet – den gamla klyschan. Men den ska man inte underskatta. Och Lite mera rosa handlar i grunden om lite mera glädje. Och då handlar det inte bara om glädje i att resa, uppleva saker eller dricka ett glasbubbel en trist tisdagskväll tillsammans med en god vän. Det handlar om skrattet! Det bubblande genuina skrattet som kommer från magen och ibland inte ens tar slut (oftast när det verkligen behöver ta slut dessutom).

Skrattat från 1999 och framåt

Jag har alltid skrattat mycket. När jag gick reseledarskolan 1999 skrev många av de övriga nästan hundra deltagarna en hälsning i en specialinköpt liten bok. Jag hittade den för en tid sedan i en av mina minneslådor och i var och varannan hälsning står det att de kommer att minnas mig för mitt skratt.

På jobbet har de som har kontoret för nära fikarummet fått erfara att man behöver stänga till dörren de gånger jag fikar i gemensamhetsytorna om man inte vill bli ”störd” i arbetet av – just det – mitt skratt.

Skratt på jobbet och som vapen

I min arbetsgrupp skrattar vi dagligen och hysteriskt, ibland så vi gråter. Och min numera chef har en gång (på skämt) kommit och bett mig stänga fönstret så jag inte skulle störa de lunchande gästerna på uteserveringen som är belägen utanför vårt fönster.

Så skratt mina vänner, och glädjen, den ska inte begränsas. Skratt och glädje är aldrig fel. inte ens i de tyngsta stunder. Ibland kan det vara ett vapen och en sköld för att klara av en tung dag. Men så länge vi använder skrattet som vapen så klagar i alla fall inte jag.

Och dagens lucka då – för att komma till sak – är då skratt.
Och det är ju otroligt olika vad vi skrattar åt. Därmed är det säkert lika många tolkningar av denna lucka som det är deltagare.

Min uppmaning till dig är att tänka till på vad det är som får dig att skratta så det kluckar i magen. För mig är det väldigt olika från dag till dag. Ibland är det en video med katter som visualiserar veckans dagar på Facebook. Ibland är det en tant som försöker ta sig upp på en rosa badflamingo. Jag vet inte hur många gånger jag skrattat så tårarna rinner av denna film.

Men något som alltid får mig att skratta det är Johan Glans och idag har jag valt ett klipp från ”World tour of Skandinavia”. <—- Klicka och skratta!

Glöm inte bort att YouTube inte bara är en värld av vloggare och influencers. Det är också en outtömlig skatt när det gäller långa och korta nostalgiklipp.

Så fundera vad som verkligen får dig att skratta så tårarna trillar och magen krampar och har du en minut över, sök upp just det där klippet.

Have a nice laugh! Och dela gärna med sig av ditt roligaste så vi är fler som får skratta.


Läs mer om Lite mera rosas julkalender 2018.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.