Lucka 1 – Lite mera rosas julkalender

2018-11-30 22.24.08_1

Det är äntligen december. Den magiska månaden. Den där månaden vi instinktivt förknippar med snö, vinterväder och julefrid trots att det i de allra flesta fall är mer dröm än verklighet.

Och idag är det dags för den allra första lucköppningen i lite mera rosas julkalender. Jag lovade Dig luckor med uppdrag som:

  • Inte kommer att kosta dig något
  • Inte kommer att ta någon av din värdefulla decembertid i anspråk
  • Inte kommer att få dig att känna någon press på att prestera men som…
  • Kommer att få dig att känna dig lite gladare varje dag.

Första luckans uppdrag var från den allra första idén självklar för mig.
För om det är något i mitt liv jag kan tacka för glädjen, som jag alltid kan lita på, så är det musiken. Låtar jag förknippar med sprudlande skratt, lyckliga stunder och händelser i livet som betytt det lilla extra.

Musik kan verkligen föra mig tillbaka i tiden. Få mig att känna mig som i den där stunden och få mig lycklig.

Så mitt uppdrag till Dig idag och mitt uppdrag till mig själv är att tänka på den där absoluta låten som får dig att bli glad oavsett din sinnesstämning just nu.

Har du tid? Sätt på den i Spotify eller där du lyssnar på musik. Har du ännu lite fler minuter över, tänk på fler låtar du blir glad av. Har du ännu mer tid och möjlighet. Gör dig en helt egen spellista med just de där låtarna och ha den sedan redo den där dagen när livet känns lite tyngre.

Själv har jag sedan länge en lista i Spotify som heter Cornelias ultimata, där samlar jag alla de där låtarna som jag älskar. I skrivande stund innehåller den 216 låtar och är 12 timmar och 32 minuter lång.

Ur den har jag nu plockat de allra bästa. De där låtarna som platsar i lucka 1 här i Lite mera rosas julkalender. 10 låtar lång och 34 minuter ren lycka.

Som en bubblare vill jag också uppmärksamma en lista som funnits på Spotify ett tag och som kan vara ett riktigt lyckopiller. Under ”Bara för dig” hittar du numera ”Din tidskapsel”. Jag vet inte exakt vilka algoritmer den baserar sin lista på men för mig stämde den in i minsta detalj. Det kändes sannerligen som att hoppa raka vägen in i en tidskapsel. Inte alla låtarna i denna lista är glädjepiller men nostalgi personifierat. Varsågod – här har ni min tidskapsel.

Vill du och har möjlighet får du gärna dela med dig av dina gladlåtar eller kanske gladlistor – här i kommentarerna eller i kommentarsfältet på Facebook.

Imorgon väntar ytterligare ett glatt uppdrag.

_______________________________________________________________________________

Läs mer om Lite mera rosas julkalender 2018.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.