En lite mera rosa julkalender 2018

2018-02-09 08.18.41

Barnens prylkalendrar är inhandlade och väntar på december Sveriges radios kalendrar likaså. Planen är att lyssna på radiodelen varje morgon och titta på tv-varianten framåt kvällningen. Det är ett nytt upplägg för i år.

Innan den tjugofjärde luckan öppnats har vi hunnit baka lussebullar och pepparkakor och koka knäck. Glögg och must har druckits. Huset har adventspyntats och granen har klätts. Julgardinerna har rotats fram ur linneskåpet, strukits och hängts upp. Luciasångerna har sjungits och ljus- och adventseventen på barnens skolor och dagis har i bästa fall inte krockat utan avlöst varandra. Julklapparna har inhandlats tillsammans med resten av ortens befolkning på det lokala köpcentret och den första skinkmackan har avnjutits framför Bingolottos uppesittarkväll där man duttar fem lotter samtidigt eftersom fotbollsföreningen och jag inte har samma uppfattning om hur många lotter man kan sälja till nära och kära. Och om snöflingorna börjar falla från skyn dan före dan så är hela bilden perfekt.

Men det blir ju sällan så.
Istället stressar vi runt hela december i ett tempo som inte är nyttigt för någon.

På Facebook trängs nu det ena efter den andra kalendereventet i mitt flöde. Yogakalendrar, meditationskalendrar och ät-dig-frisk-kalendrar slåss om deltagare för att ge motvikt till julstressen och julmaten. Istället kommer de, om du frågar mig, bara att addera ytterligare ett ”måste”-event till den redan befintliga julstressen. För nu skall du också medan du klättrar upp på vinden för att leta fram luciakronan som förhoppningsvis alla ljusen fungerar på utföra dagens meditationsövning eller efter att barnen lagt sig och innan du skall passa på att slå in paketen du aldrig hinner annars göra några yogaövningar. Sedan somnar du med dåligt samvete över att det känns som att december är den sämsta månaden att köra en ät-dig-frisk-period och att du misslyckades med även dagens matintag.

Vill du så får du istället mer än gärna hänga med mig i på Lite mera rosas julkalender 2018. Den lite mera rosa julkalendern kommer att innehålla 24 feelgoodluckor. Och du hittar den via denna länk eller på Lite mera rosas Facebook-sida.

Jag lovar dig 24 luckor med uppdrag som:

  • Inte kommer att kosta dig något
  • Inte kommer att ta någon av din värdefulla decembertid i anspråk
  • Inte kommer att få dig att känna någon press på att prestera men som…
  • Kommer att få dig att känna dig lite gladare varje dag.

Uppdragen presenteras på Facebook varje dag och jag skriver mer om det dagsaktuella uppdraget här någon gång under dagen. Projektet var från början tänkt för mig själv. Som en egen kalender att fokusera på. Men hej, allt blir ju så mycket roligare när man gör det tillsammans.

Lite mera rosas julkalender är en feelgoodkalender med fokus på glädje. Varje dag presenteras ett litet uppdrag som du kan genomföra enbart genom en tanke. Vill du och har tid får du sedan gärna dela med dig av det dagens tanke innebar för just dig. Och annars räcker det gott med att den där lilla tanken gjorde just Din dag lite gladare.

Välkommen till en lite mera rosa december.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.